Saturday, March 18, 2017

Fashion fără cruzime: Săptămâna modei vegane la Paris

Simțim că lucrurile se mișcă și în direcția bună, sau hai să-i spunem „direcția etică”, atunci când în presa internațională apar articole de impact, cu tematici precum drepturile animalelor sau chiar veganism.
Deși sunt mai multe articole, știri pozitive, care mi-au declanșat admirația în ultima vreme, în această postare doresc să mă opresc asupra unui eveniment care mi-a captat atenția și curiozitatea în mod deosebit: Săptămâna modei vegane la Paris, 16 - 21 Martie 2017.

În unele orașe Europene au început să apară magazine de modă, de haine, accesorii și încălțăminte vegane, în întâmpinarea populației în creștere, care adoptă acest stil de viață. Lucrurile se mișcă și mai departe de acest punct, astfel că anul acesta are loc, pentru prima dată, „Săptămâna modei vegane la Paris”, cu mare mare accent pe vegana 😉
Apreciez designerii care se preocupă de o nevoie, a unui grup relativ restrâns de oameni, comunitatea vegană, care în dorința de a adera la acest stil de viață de multe ori se lovește de lipsa de alternative; le apreciez foarte mult curajul de a trage un semnal de alarmă vis-a-vis de cruzimea față de animale, pe care se sprijină moda „clasică”; le mai apreciez și dorița de a arăta lumii că există și alternative fără cruzime, există și modă care pune în centru omul, femeia dar tot-odată este protectivă cu mediul, cu animalele.

Am fost foarte curioasă ce designeri și brand-uri participă la acest eveniment, așa că redau mai jos informațiile preluate din evenimentul de pe Facebook.
Evenimentul a fost organizat de Boutique Consuelo Zoelly în colaborare cu LendemainOrganic și La Maison du Naturel. 

Modă „sustenabilă”:

Pantofi, genți și accesorii vegane:

La eveniment, Stella McCartney - designer de fashion sustenabil de lux - a prezentat linia sa din piele vegană (ultrasuede vegan): „Moda este o industrie cu mare impact asupra planetei (...) În fiecare zi, eu și echipa mea ne întrebăm: ce putem face mai bine?” (sursă info: articol Peta).



Cu siguranță este un eveniment interesant, mai ales pentru europenii care au adoptat un stil de viață vegan, sau pentru novici, care cochetează cu această idee. Mi-ar fi plăcut să-i trec pragul 😏 să sperăm că evenimentul va avea continuitate și în anii ce vin.



Referințe:
_http://www.peta.org/living/fashion/stella-mccartneys-vegan-leather-rocks-runway-paris-fashion-week/

No comments:

Post a Comment